Descopera noul restaurant-concept fusion din zona The Palm

Humboldt

 Noul Restaurant Therme București celebrează „Invenția Naturii”

Alexander von Humboldt este omul după care au fost denumite cele mai multe specii de viețuitoare, forme de relief și instituții, între acestea pinguinii și maimuțele Humboldt, o specie de orhidee, un ghețar, râuri, orașe, universități, munți, un ocean și chiar un bazin, Humboldtianum, pe Lună! De ce s-a bucurat de atâta respect numele său?

Născut în 1769 la Berlin, Alexander von Humboldt a fost explorator, geograf și naturalist german, ale cărui aventuri și sete de cunoaștere l-au purtat în cele două Americi și în Asia. Între 1799 și 1804, Humboldt și echipa sa de naturaliști au străbătut, însoțiți de ghizi locali, teritorii care astăzi aparțin Chinei, Venezuelei, Columbiei, Peru-ului, Ecuadorului, Cubei și Mexicului, încheindu-și voiajul în Statele Unite. Humbolt a escaladat faimosul vulcan inactiv Chimborazo, din Ecuador, și a făcut cercetări asupra curenților din Pacific.

Noul restaurant Humboldt deschis la Therme București spune o poveste culinară aflată la confluența dintre cultură și arta de a călători. Conceptele definitorii sunt curiozitatea explorării de noi lumi prin inovație și tehnologie și pasiunea pentru o estetică impecabilă. Restaurantul beneficiază de un cadru spectaculos și propune un meniu fusion ce constă în preparate internaționale dintre cele mai diverse, de la pește, fructe de mare și sushi, până la burgeri americani, paste și alte preparate mediteraneene.

Amprenta lui Alexander von Humboldt se regăsește și în designul interior al restaurantului. De-a lungul întregii sale activități, cercetătorul german a exercitat o mare influență asupra artelor plastice. Prin expedițiile și documentările sale, i-a încurajat pe pictorii vremii să cunoască natura, promovând peisagistica ca pe o cale de a surprinde complexitatea spațiului geografic. Humboldt credea că artiștii ar putea reda cel mai fidel detaliile unei priveliști. În mod firesc, designul interior al restaurantului a preluat această tematică. Astfel, pe fundalul restaurantului se regăsesc mai multe reprezentări ale desenelor originale realizate de Humboldt în expedițiile lui. Peretele din plante exotice face referire la stratificația pe înălțimi a plantelor, documentată pentru prima oară de naturalistul german, dar și la faimosul vulcan Chimborazo, din Ecuador, considerat la acea vreme cel mai înalt munte din lume, pe care Humboldt l-a escaladat alături de exploratorul francez Aimé Bonpland.

Terasa generoasă de 900 mp de pe malul lacului oferă acces direct către noul restaurant atât din zona The Palm, cât și de pe plaja Therme, iar interiorul constă într-o zonă de dining de 1100 mp, cu o capacitate de 190 locuri. Plantele luxuriante și palmierii, mobilierul din lemn și ratan, panourile pictate cu flori ale separeurilor, spațiile vitrate și lumina naturală întregesc atmosfera exotică de calm, relaxare și meditație a spațiului The Palm și le oferă vizitatorilor un voiaj inspirațional în jurul lumii, formele sinuoase evocând chiar ideea de călătorie. În restaurant se contopesc cinci spații de dining unice: Sushi bar, Asian Corner, Mediteranean & Pasta Corner, Fish & Seafood și American Steak, Burgers & more. Aici vei fi purtat într-o călătorie culinară experiențială cu 70 de preparate  în fiecare zi Stațiile de live cooking (specializate în preparate asiatice, mediteraneene, grătar și paste) vor fi deservite de o echipă de bucătari coordonați de chef Lucian Dobre. Iar pentru că restaurantul Humboldt înseamnă adevăratul răsfăț al simțurilor, meniului original compus din cele mai proaspete produse i se adaugă o selecție de 19 vinuri.

Înainte de toate, Humboldt este un omagiu adus pasiunii pentru știință și descoperire cu ajutorul cărora cercetătorul german a îmbogățit orizontul cunoașterii. În fiecare loc în care călătorea, Humboldt consemna exact valorile temperaturii, câmpului magnetic și presiunii atmosferice. A măsurat până și intensitatea albastrului ceresc și a fost fascinat de astre, detaliu sugerat prin reprezentarea soarelui și a lunii pe tavanul restaurantului și prin calendarul de pe podea,  Humboldt iubea peisajele ce amintesc astăzi de lumi dispărute, stepele abrazive, scăldate în soare, pline de flori sălbatice și avea o sete supraomenească de a săpa sub coaja lucrurilor.  Cercetările lui revoluționare au produs cea mai veche teorie asupra modificărilor climatice induse de om, munca sa de cercetare constituind debutul viitoarei științe a ecologiei. Nu este de mirare că îndelungata, diversa și pasionanta activitate a lui Humboldt a făcut să-i fie atribuită chiar inventarea naturii așa cum o cunoaștem noi astăzi.

Astfel, pe lângă deja cunoscutele restaurante The Mango Tree (Zona E;ysium) și Greens ( zona Galaxy), Humboldt desavarseste  experiența culinară oferită de Therme București.