DESCOPERA REVISTA Time to Therme #5

A apărut NUMARUL 5  al revistei Time to Therme! Ediția de față este momentan disponibilă in format fizic în cadrul Therme București dar o puteti rasfoi online aici: http://online.fliphtml5.com/efws/eoql/

În acest numar călătorim în Berlin pentru a descoperi proiectul Badeschiff- piscina amenajată într-o barjă, chiar pe râul Spree, ce a devenit pe timp de vară un loc preferat de întâlnire și socializare pentru localnici și turiști deopotrivă.

Continuăm călătoria, de data aceasta în timp, pornind de la rolul apelor termale în Antichitate până la relevanța lor în viitorul urban și tehnologizat al omenirii, dezbătute pe îndelete în articolul Noul termalism.

În rubrica Întreabă Therme, aflați răspunsurile la întrebările puse de clienți despre apa din piscinele Therme- de la extracția apei termale de la mii de metri adâncime până la filtrarea și igienizarea sa prin procese tehologice avansate.

Rubrica Therme People vă face cunoștiință cu echipa din spatele proiectului Therme București. În ediția de față aflați de la Bogdan Corbeanu, director tehnic al complexului, care sunt provocările jobului său și ce anume îl face un „om al soluțiilor”.

Therme București înseamnă o experiență diferită și personală pentru fiecare în parte, așadar am inventat în acest spirit rubrica Therme Experience, în cadrul căreia invităm oameni din diverse domenii să scrie despre ziua lor petrecută la Therme. În numărul 5 al revistei descoperiți secrete din culisele complexului dezvăluite de Mihaela Ghiță, redactor al emisiunii „Știința în cuvinte potrivite”, la Radio România Cultural.

La rubrica de gastronomie am prezentat pe scurt meniurile tematice pe care echipa din restaurantele Therme le-a pregătit pentru clienți vara aceasta. Din Japonia până în Africa de Nord și Guatemala, vă așteaptă o călătorie fascinantă prin obiceiurile culinare ale civilizațiilor antice. Nu vă rămâne decât să fiți deschiși la gusturi și arome noi, iar la finalul mesei să încercați un cocktail recomandat chiar de Șerban Grigore, Beverage Manager în cadrul Therme București.

Ne-am făcut o misiune din a sprijini cultura și ne-am propus ca în fiecare ediție a revistei Time to Therme să recomandăm un obiectiv cultural pe care-l apreciem. De data aceasta, obiectivul este un graffiti de mari dimensiuni ce se se află chiar pe plaja Sands of Therme, pe toată suprafața unită a barurilor ce mărginesc plaja. Lucrarea este semnată de Sweet Damage Crew, una dintre cele mai apreciate echipe de street artists din România. Aflați mai multe despre lucrare dar și despre ce înseamnă să fii street artist în 2019 din interviul cu SDC de la pagina 26.

Nu uitați nici de activitățile zilnice de wellness, incluse în biletul de acces la Therme București. Cosmin Cîrîc, Manager Wellness în cadrul Therme, recomandă în revistă câteva dintre cele mai interesante activități tematice, aflate sub umbrela conceptului Civilisations of Health- de la masaje japoneze, la ritualuri de meditație inspirate din cultura mayașă sau peelinguri cu ingrediente specifice Africii de Nord.

La final, citiți despre #parksoftherme, două parcuri unice realizate de Sicco de Boer, unul dintre cei mai apreciați designeri de parcuri concept la nivel international. Vizitați parcurile Pangea și Feng Shui în zonele The Palm și Galaxy, pentru a redescoperi starea de bine pierdută în rutina și agitația orașului.