Architectură şi Design

Therme București este o clădire unică prin designul și arhitectura sa. Soluțiile arhitecturale și de structură adoptate în proiectul Therme susțin conceptul de ambianță și experiență complexă a interiorului.

Pentru a asigura necesarul de lumină al grădinii exotice, dar și pentru a întregi experiența unică a vizitatorilor, spațiile vitrate sunt întinse pe 3 fațade ale clădirii, acoperișul în zona The Palm, dar și în zona Galaxy Relax este retractabil, iar structura de lemn lamelar a acoperișului din Zona Galaxy are o deschidere de peste 50 de metri, fără stâlpi suplimentari de susținere. 

Structura metalică a zonei The Palm cântărește 1.100 tone, fiind integral proiectată și uzinată în Germania. Montajul ei pe poziție a durat un an. 

Acoperișul zonei The Palm este un colos transparent de 15 tone cu o suprafață de 900 m², fiind cel mai mare acoperiș retractabil montat vreodată într-o zonă seismică. Din punct de vedere seismic, întreaga structură este proiectată și construită să reziste la cutremure de peste 9 grade pe scara Richter. Geamurile acoperișului au între ele folii speciale anti-uragan, iar sistemul de pivoți este unul telescopic, având un balans de 30 de centimetri.

 Suprafața totală înverzită este de 18.000 m², dintr-un total de 25.000 m². În parcarea de 1.800 de locuri sunt plantați 1.200 de arbori, iar centrul, atât la interior, cât și la exterior găzduiește cea mai mare pădure de palmieri din Europa – 1.500 de exemplare aduse din 6 țări, care au așteptat mai mult de 700 de zile pentru a ajunge în România.