Extras din comunicatul European Waterpark Association E.V. din 07.03.2020

Specialistii raspund incertitudinilor legate de vizitele la centrele termale si saune in contextul COVID-19:

” Nu există nici un risc specific de infectare în băi publice. Clorul și căldura sunt dușmani naturali ai virusurilor”

Intr-un comunicat oficial transmis de European Waterpark Association E. V. c in data de 07.03.2020 in jurul subiectului Coronavirus specialistii raspund incertitudinilor legate de vizitele la bai pubice si saune:

Nu există nici un risc specific de infecție în băi, dimpotrivă: clorul și căldura sunt dușmani naturali ai virusurilor. În apa din piscină, virusurile nu au, prin urmare, nici o șansă de supraviețuire”.

Potrivit unui raport publicat de Stuttgarter Zeitung, pe 6 martie, Dr. Katja Rothfuß, medic senior și coordonator al unităţii speciale de izolare de la spitalul Robert Bosch din Stuttgart, nu vede în băi şi piscine  "nici un risc crescut de infecție cu Coronavirus". Clorinarea apei din piscină provoacă moartea virusurilor, adaugă Matthias Trautmann de la spitalul Stuttgart în raport. În plus, "diluarea a câteva virusuri în mai mult de o mie de litri de apă din piscină este atât de mare încât infecția nu este posibilă".

Piscina în sine nu este un loc specific de infecție cu un risc mai mare, spune Dr. Specht: „Într-o piscină termală se adaugă şi temperatura. Știm că coronavirusurile, ca toate celelalte virusuri de gripă, iubesc frigul și nu tolerează căldura bine.“

Prin urmare, în opinia specialiștilor, o vizită la un bazin de agrement sau la un spa cu ape termale nu este asociată cu un risc crescut în cazul în care regulile generale de igienă sunt respectate; dimpotrivă, aceştia chiar recomandă înotul regulat și mersul la saună, deoarece acestea întăresc sistemul imunitar si pot preveni răcelile și alte boli infecțioase”

 

Despre European Waterpark Association

European Waterpark Association este asociatia profesionala a centrelor termale si parcurilor acvatice, atat indoor cat si outdoor, fiind o comunitate a excelentei profesionale a operatorilor de astfel de centre.

Infiintata in 1994, EWA are peste 130 de membri din 8 tari (Austria, Germania, Elvetia, Luxemburg, Republica Ceha, Romania si Suedia), reunind cele mai importante parcuri acvatice si centre termale din Europa.

Membrii European Water Park Association, din care face parte si Therme Bucuresti,  indeplinesc cele mai inalte standarde de calitate atat in priviinta echipamentelor si a dotarilor interioare, cat sa a impelmentarii celor mai noi tehnologii si reglemnatri in materie de siguranta, igiena si sanatatea populatiei. EWA reprezentinta interesele membrilor sai in relatia cu Comisia Europeana.

Therme Bucuresti isi desfasoara activitatea in baza masurilor legale recomandate de autoritatile romane care se aplica tipului specific de activitate.

Curățenia si igiena generala, sunt aspectele pe care punem intotdeauna un accent deosebit, fie că vorbim despre apa din piscine-în permanență dezinfectată și purificată cu ozon si cu respectarea dozajului de clor impus de reglementarile legale actuale din Romania, fie de restul spațiilor din complex - curățate în fiecare noapte și unde se respectă intotdeauna  norme stricte de igienă.